'Niet spelende Özil wordt slapend rijk: loyaliteitsbonus van bijna 9 miljoen'

'Niet spelende Özil wordt slapend rijk: loyaliteitsbonus van bijna 9 miljoen'

Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2020 om 14:56ma 12-10-2020 om 14:56

Mesut Özil blijft een blok aan het been van Arsenal. De 31-jarige spelmaker maakte vóór de coronacrisis zijn laatste minuten in dienst van The Gunners, maar verdient nog altijd een topsalaris in Noord-Londen.

Özil verlengde begin 2018 zijn contract en werd de best betaalde speler van de Premier League. Inmiddels is hij echter uit de gratie: de 92-voudig Duits international kwam sinds 7 maart niet meer in actie en is door Arsenal ook niet ingeschreven voor de komende Europa League-campagne. De aanvallende middenvelder vermoedde zelf dat één en ander te maken had met zijn weigering om direct akkoord te gaan met een pay cut tijdens de coronacrisis.

Zijn salaris – met aftrek van de loonkosten voor mascotte Gunnersaurus – wordt ondertussen 'gewoon' doorbetaald: sinds zijn laatste wedstrijd heeft de Duitser bijna twaalf miljoen euro verdiend. Volgens The Athletic mocht Özil zelfs een bonus van 8,8 miljoen euro over de maand september bijschrijven: als hij tijdens het seizoen 2020/2021 nog steeds speler van Arsenal was, had hij recht op een lucratieve loyaliteitsbonus, werd tijdens Özils vorige contractverlenging afgesproken.

Beide partijen zitten nog tot het einde van het seizoen aan elkaar vast. Özil beschikt over een aflopend contract en is niet van plan om die verbintenis voortijdig te laten ontbinden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws