KNVB schuift met Eredivisie-aanvangstijden: Iedereen wist al dat dit eraan kwam

KNVB schuift met Eredivisie-aanvangstijden: "Iedereen wist al dat dit eraan kwam"

12-10-2020 15:32 Laatste update: 15:39
87

De KNVB heeft geschoven met de aanvangstijdstippen van een groot aantal Eredivisie-wedstrijden. Nu de Europese programma's van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ bekend zijn, weet men wanneer de Europese deelnemers extra rust kunnen krijgen.

AZ wijkt bijvoorbeeld twee keer uit naar de zondagavond: de Alkmaarse Europa League-ganger trapt op 25 oktober om 20.00 uur af tegen ADO Den Haag, speelt exact één week later thuis tegen RKC Waalwijk en werkt het uitduel met FC Twente op zondag 13 december ook 's avonds af. PSV-Willem II wordt op zondag 8 november ook om 20.00 uur gespeeld, net als FC Emmen-Fortuna Sittard op 18 oktober. Het duel Ajax-sc Heerenveen is verplaatst van zaterdag 17 oktober naar zondag 18 oktober.

De KNVB heeft flink moeten schuiven, omdat de vier beste clubs van het vorige seizoen – Ajax, AZ, Feyenoord en PSV – niet tegelijkertijd in actie mogen komen. "Die gaan we zoveel mogelijk proberen te ondersteunen rond hun Europese duels. Dat is collectief zo afgesproken met alle Eredivisie-clubs, dus iedereen wist al dat dit eraan kwam", wordt KNVB-competitiemanager Jan Bluyssen geciteerd door het Algemeen Dagblad.

De wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie worden nog steeds verspreid over de vrijdag, zaterdag, zondag, maandag én dinsdag. De KNVB gaat door met dit experiment, behalve op de laatste speeldagen van een periode. Bekijk hier het volledige Eredivisie-programma voor de rest van het jaar en hier het Keuken Kampioen Divisie-schema.