Ajax strikt voor het eerst chemiebedrijf als sponsor: 'Enorm netwerk wereldwijd'

Ajax strikt voor het eerst chemiebedrijf als sponsor: 'Enorm netwerk wereldwijd'

12-10-2020 16:17
86

Ajax heeft maandag een primeur op sponsorgebied gerealiseerd. De Amsterdammers gaan in zee met Nouryon en hebben het chemiebedrijf gebombardeerd tot 'Official Supplier', laten ze weten via de clubkanalen.

Het in Amsterdam gevestigde Nouryon heeft zijn sporen verdiend met het produceren van 'essentiële chemicaliën', waaronder zonnebrandcrème: het bedrijf wordt nu de eerste chemiepartner van Ajax. Beide partijen beschikken over internationale ambities, benadrukt commercieel directeur Menno Geelen. "Nouryon heeft ongeveer 10.000 medewerkers, is actief in ruim 80 landen en heeft daardoor een enorm zakelijk netwerk wereldwijd. De internationale aantrekkingskracht die Ajax heeft, zullen we inzetten om het sponsorship met Nouryon te activeren."

Ook CEO Charlie Shaver is verheugd over de afgesloten deal. "Ajax is een succesvol sportmerk, dat een duurzame toekomst ook als belangrijke focus heeft", laat hij weten. "Met veel trots worden wij de eerste chemiepartner van Ajax en we kijken er naar uit om onderdeel te zijn van de Ajax-community."