Bayern houdt geduld tijdens slepende gesprekken: 'Geen ultimatum, geen spelletjes'

Bayern houdt geduld tijdens slepende gesprekken: 'Geen ultimatum, geen spelletjes'

Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2020 om 16:43ma 12-10-2020 om 16:43

Bayern München-directeur Hasan Salihadmidzic wil de slepende contractbesprekingen met David Alaba graag tot een goed einde brengen. De 28-jarige Oostenrijker speelt al twaalf jaar voor Bayern, maar beschikt over een aflopend contract en heeft al regelmatig geflirt met een transfer.

Beide partijen zijn al enige tijd in gesprek, maar zitten nog niet bepaald op één lijn met elkaar. Voorzitter Uli Hoeness vond de financiële eisen van de tegenpartij buitensporig en noemde Alaba's zaakwaarnemer Pini Zahavi een 'geldgraaiende piranha'. De makelaar uit Israël ontkende deze aantijgingen echter en betichtte Bayern echter van het verspreiden van leugens.

Salihamidzic gebruikt echter geen oorlogstaal. "David zit hier al twaalf jaar en is één van ons geworden. Wij zullen hem geen ultimatum stellen en we gaan geen spelletjes met hem spelen", aldus de Bayern-directeur tijdens de presentatie van Deadline Day-aankopen Eric Maxim Choupo-Moting en Bouna Sarr. "We weten wat we aan David hebben en we gaan er alles aan doen om hem over de streep te trekken."

Alaba debuteerde in 2010 voor Der Rekordmeister en kwam sindsdien tot 389 officiële optredens. Bayern pakte in de tussentijd negen landstitels, zes bekers en twee Champions League-zeges.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws