Lang vergelijkt Nederland met België: ‘Op dat vlak zijn jullie sterker’

Lang vergelijkt Nederland met België: ‘Op dat vlak zijn jullie sterker’

Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2020 om 19:06ma 12-10-2020 om 19:06

Noa Lang moet Club Brugge extra aanvallende impulsen gaan geven. Voor de Nederlander wordt het de eerste buitenlandse ervaring in zijn prille loopbaan. Lang ziet België als een goede leerschool.

Er wordt weleens gezegd dat de Belgische competitie fysiek een heel stuk sterker is dan de Nederlandse, de Eredivisie zou dan weer technisch hoogstaander zijn. Lang kan zich vinden in die stelling. "Dat denk ik wel. Ik heb al tegen Belgische tegenstanders gespeeld en dan merk je toch dat ze op dat vlak sterker zijn", aldus Lang in Het Nieuwsblad.

De fysiek sterkere Jupiler Pro League moet Lang helpen groeien als voetballer. "Het is een mooie uitdaging aangezien ik fysiek niet de allersterkste ben. We gaan zien of ik een aanpassingsperiode nodig heb, maar ik hoop dat ik er meteen sta", vervolgt de aanwinst.

De voormalig Ajax-aanvaller is nog maar enkele dagen in België en moet de voetbalcultuur dus nog opsnuiven. De infrastructuur in Brugge overtuigde hem meteen. "Echt top, ik had het niet verwacht. Ik hoorde ook dat de stad Brugge erg mooi is, maar ik weet niet of ik daar ga wonen. Misschien Knokke, dichter bij het trainingscomplex. We zien wel", aldus Lang.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws