Mooi gebaar: Ajax-aanvaller Antony verrast voetballende jeugd in São Paulo

Mooi gebaar: Ajax-aanvaller Antony verrast voetballende jeugd in São Paulo

12-10-2020 19:39
76

Een prachtig gebaar van Antony: de Ajax-aanvaller heeft de voetballende jeugd in de Braziliaanse favela Heliópolis blij gemaakt met vijftig paar voetbalschoenen. Antony heeft daartoe besloten vanwege een nationale feestdag in zijn geboorteland. 

Maandag is het in Brazilië 'Kinderdag', een belangrijke feestdag in het land. Het was voor Antony reden genoeg om zijn broer Emerson Santos op pad te sturen naar de favela Heliópolis, de grootste sloppenwijk van São Paulo. Hier deelde Santos meer dan vijftig paar voetbalschoenen uit aan voetballende kinderen.

Het initiatief om iets te doen voor de vele kansarme kinderen die deelnemer aan het trainingskamp van Vila Carioca kwam van de Ajax-aanwinst zelf. In samenwerking met 4ComM en zijn kledingsponsor PUMA werd de actie gerealiseerd.

Antony liet zijn broer ook een boodschap overbrengen aan de kinderen. "Geef jullie dromen nooit op, want er kan van alles gebeuren. Ik leef in Nederland inmiddels mijn eigen droom. Heb vertrouwen, want the sky is the limit" wordt hij geciteerd door De Telegraaf.