'Koeman en Barça willen trio transfers in januari: twee Nederlanders op lijstje'

'Koeman en Barça willen trio transfers in januari: twee Nederlanders op lijstje'

13-10-2020 06:45
61

FC Barcelona wil na de teleurstellend verlopen transferperiode in januari 2021 alsnog gaan toeslaan. Er staan drie spelers bovenaan het lijstje van trainer Ronald Koeman: Memphis Depay, Eric García én Georginio Wijnaldum.

Met dat nieuws pakt El Mundo Deportivo dinsdag uit op de voorpagina. De Spaanse grootmacht had in de 'zomerse' transferperiode moeite om spelers aan te trekken, omdat er eerst verkocht moest worden voordat er nieuwe spelers binnengehaald konden worden. De Memphis- en García-deals konden niet afgesloten worden omdat er geen ruimte meer was in het salarisbudget.

Lyon, Manchester City en Liverpool hebben na het sluiten van de transferperiode echter aangegeven dat ze de spelers tot het einde van dit seizoen willen houden, terwijl Barça ze in januari al naar Camp Nou wil halen. Memphis en García hebben al aangegeven graag de overstap te willen maken, Wijnaldum hield zich op de vlakte. Liverpool-manager Jürgen Klopp lijkt niet mee te willen werken aan een winters vertrek van de Nederlandse middenvelder.