Ajax-afscheid valt zwaar: 'Zou liegen als ik zeg dat ik er geen moeite mee heb'

Ajax-afscheid valt zwaar: 'Zou liegen als ik zeg dat ik er geen moeite mee heb'

13-10-2020 07:15
79

Voor Noa Lang valt het vertrek bij Ajax zwaar. De aanvaller maakte afgelopen transferperiode de overstap naar Club Brugge, maar droomde als jonge jongen van een carrière bij Ajax.

"Ik zeg je heel eerlijk: het is niet leuk. Ik sluit nu een groot hoofdstuk in mijn leven. Als kleine jongen droomde ik van Ajax. Ik ben trots dat ik het eerste heb gehaald, maar er zat veel meer in", begint Lang in gesprek met de NOS. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik er geen moeite mee heb. In mijn hoofd sta ik volgende week gewoon weer op De Toekomst om te trainen met Ajax, maar dat is niet meer."

Lang heeft nog geen afscheid kunnen nemen van zijn oud-ploeggenoten bij Ajax. "Dat wilde ik, maar ik moest weg. En daar wil ik het graag bij laten", zegt een teleurgestelde Lang, die zich na zijn contractondertekening bij Brugge meteen moest melden bij Jong Oranje. 

De bij vlagen eigenwijze vleugelaanvaller kreeg in Nederland meerdere keren kritiek te verwerken vanwege zijn karakter. "Door mijn houding ben ik niet altijd geliefd geweest in Nederland. Ik merk dat het wel aan het veranderen is, maar dat is een tijd geweest. Maar wat voor mij het belangrijkste is: ik ben mezelf, ik ben geen meeloper en bewandel mijn eigen pad. Dat is hoe ik ben en hoe ik altijd blijf", sluit Lang af.