Pikante transfer van Go Ahead naar De Graafschap: 'Werd me niet in dank afgenomen'

Pikante transfer van Go Ahead naar De Graafschap: 'Werd me niet in dank afgenomen'

13-10-2020 08:46
38

Elmo Lieftink maakte de gevoelige overstap van Go Ahead Eagles naar De Graafschap. Dinsdagavond keert hij terug op De Adelaarshorst, maar het kale decor doet hem pijn.

Lieftink geeft eerlijk aan dat hij in aanloop naar de derby tegen Go Ahead niet meer op zijn woorden is gaan letten. "Kom op hè, zo spannend is het allemaal ook weer niet", vertelt hij in gesprek met De Gelderlander. "En ik hoef nu, in zo'n leeg stadion, toch niet bang te zijn voor fluitconcerten", geeft hij aan met een knipoog.

De overstap van Lieftink van Go Ahead naar De Graafschap viel niet bij iedereen even goed. Zijn twee broers zijn fanatieke Go Ahead-supporters, de oudste is seizoenskaarthouder. "Hij heeft het ook best even moeilijk gehad met mijn overstap", vervolgt Lieftink. En met hem wel meer supporters. Lang niet iedereen nam mijn keuze in dank af. Best jammer, want Eagles heeft mij zelf geen nieuw contract aangeboden. Ergens begrijp ik de emoties ook wel. Dat ik uitgerekend voor De Graafschap koos, zorgde voor teleurstelling.

Het zorgt voor gemengde gevoelens bij Lieftink. "Ik was liever op een andere manier vertrokken bij Go Ahead. Maar ik heb een mooie tijd bij de club gehad. Ik heb nog steeds goed contact met enkele spelers."