KNVB: 'Sport ontlast publieke ruimte, mensen zitten thuis voor televisie'

KNVB: 'Sport ontlast publieke ruimte, mensen zitten thuis voor televisie'

13-10-2020 09:42 Laatste update: 09:51
90

Het kabinet komt dinsdagavond met een nieuwe lading aan maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De KNVB verwacht dat het profvoetbal niet stilgelegd zal worden, zoals in het voorjaar wel het geval was.

"Nu praten Den Haag en het voetbal mét elkaar. Dat is een wezenlijk verschil", stelt Gijs de Jong van de Eredivisie CV in gesprek met het Algemeen Dagblad. De voetbalbond heeft nog geen enkel signaal ontvangen dat het profvoetbal wederom stilgelegd gaat worden. 

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, verscheen de afgelopen weken steeds vaker in de media om aandacht te schenken aan de kwestie. "Dat is natuurlijk allemaal niet uit ijdelheid", vervolgt De Jong. "We hebben de laatste tijd met regelmaat de problemen voor het betaald voetbal onder de aandacht gebracht. Er is echt wel iets veranderd. Laat ik het zo samenvatten: eerst sprak het voetbal vooral over Den Haag en Den Haag over het voetbal."

De Jong vindt dat het kabinet het professionele voetbal als een oplossing moet zien, niet als een probleem. "Het betaald voetbal is naast topsport ook topamusement en zorgt wekelijks voor miljoenen kijkers bij FOX Sports en de NOS", aldus De Jong. "De sport ontlast daarmee de publieke ruimte. De mensen die thuis voor de televisie zitten, zorgen in elk geval niet voor drukte op plekken waar het in deze tijd beter niet druk kan zijn."