Heerenveen afgetroefd door AC Milan: 'Ejuke was op dat moment nog niet verkocht'

Heerenveen afgetroefd door AC Milan: 'Ejuke was op dat moment nog niet verkocht'

13-10-2020 11:58
17

SC Heerenveen had afgelopen zomer bovengemiddelde interesse in de Noor Jens Petter Hauge, die uiteindelijk echter voor AC Milan koos. Technisch manager Gerry Hamstra spreekt van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Hamstra was naar Noorwegen afgereisd om de toenmalige speler Bodø/Glimt te bekijken en met de club te praten. "Maar op dat moment konden we nog niet het bedrag neerleggen dat we graag wilden", laat hij weten aan Radio Camataru. "Hij gaf aan dat hij in de winter wilde komen, maar dan hadden we een behoorlijk bedrag moeten investeren. Terwijl we op dat moment vijf, zes spelers op korte termijn nodig hadden. Dus dat kon op dat moment niet."

Wedden

Meer odds

Heerenveen verkocht later Chidera Ejuke aan CSKA Moskou en kon toen wél investeren: Hauge had in de tussentijd echter indruk gemaakt tijdens een Europa League-duel tussen Bodø/Glimt en AC Milan, dat tot actie over ging. "Als Chidi was verkocht, hadden we door kunnen pakken met Jens Petter. En dan was de kans groot geweest dat hij hier had rondgelopen. Alleen, als je vier weken verder bent en je fantastisch staat te spelen in San Siro en er zitten wat mensen op de tribune die denken: nou, dat is wel wat voor ons... Dan ben je kansloos."