BILD en Sky Sports: Flick en Salihamidzic verhinderden Bayern-transfer Eriksen

BILD en Sky Sports: Flick en Salihamidzic verhinderden Bayern-transfer Eriksen

13-10-2020 12:22
33

Internazionale verhuurde Ivan Perisic vorig seizoen aan Bayern München en wilde tijdens de voorbije transferperiode opnieuw zakendoen met de regerend Champions League-winnaar. Bayern zag echter niets in de ruildeal die de Nerazzurri voorstelden.

De huidige nummer 4 van de Serie A was geïnteresseerd in oudgediende Jérôme Boateng en wilde Christian Eriksen in de deal betrekken, melden BILD en Sky Sports. Volgens het eerstgenoemde medium had zowel Boateng als Eriksen wel oren naar een transfer.

Bayern-trainer Hansi Flick en -directeur Hasan Salihamidzic lagen echter dwars. Flick wilde Boateng niet kwijt en Salihamidzic hoefde Eriksen niet, omdat hij al een andere middenvelder op het oog had: Marc Roca. De 23-jarige Spanjaard kwam uiteindelijk tijdens de laatste dagen van de transferperiode over van Espanyol.

Het is niet uitgesloten dat zowel Boateng als Eriksen later alsnog vertrekt. De 32-jarige Boateng is begonnen aan zijn tiende seizoen in Beierse dienst, maar beschikt over een aflopend contract. Eriksen verruilde Tottenham Hotspur aan het begin van het jaar voor Internazionale, maar moest het sindsdien vooral doen met korte invalbeurten.