Van der Sar naar voren geschoven bij Manchester United: Een topkandidaat

Van der Sar naar voren geschoven bij Manchester United: "Een topkandidaat"

13-10-2020 13:42 Laatste update: 14:17
92

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, moet technisch directeur van Manchester United worden, vindt zijn oud-ploeggenoot Paul Scholes. Nu is vice-voorzitter Ed Woodward nog verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid. Het is niet voor het eerst dat Van der Sar aan Man United gelinkt wordt.

Wat Scholes betreft wordt Van der Sar director of football op Old Trafford. "Ik denk dat een director of football wat druk weg kan halen bij Ed Woodward", zegt Scholes bij Stadium Astro. "Ed verdient heel veel geld voor de club, maar ik weet niet of hij de benodigde voetbalkennis heeft om spelers te halen. Er waren duidelijk problemen om deals over de streep te trekken. Een director of football zou goed voor hem zijn, maar blijkbaar willen we die kant niet op. Ik weet niet of ze gewoon de juiste persoon niet kunnen vinden."

"Iemand als Edwin van der Sar zou perfect zijn, hij heeft het heel goed gedaan bij Ajax", zegt Scholes. "Hij heeft voor die rol gestudeerd en heeft het altijd geambieerd. Rio Ferdinand en Darren Fletcher zouden als een soort consultant op kunnen treden, ze kunnen advies geven. Ik zou ook m'n mening kunnen geven, maar Edwin van der Sar heeft er voor gestudeerd. Hij zou een topkandidaat zijn."