'Ajax zocht naar een spits van formaat, maar ving bot bij Luis Suárez'

'Ajax zocht naar een spits van formaat, maar ving bot bij Luis Suárez'

13-10-2020 15:10
125

Ajax heeft de voorbije transferperiode tevergeefs gezocht naar een nieuwe topspits. De roep van de achterban om Dusan Tadic weer in een centrale rol te gebruiken, zal trainer Erik ten Hag vermoedelijk niet ter harte nemen, schetst Het Parool.

'Ajax zocht enige tijd naar een spits van formaat, maar ving bot bij Luis Suárez. Directeur voetbalzaken Marc Overmars, de raad van commissarissen en Ten Hag werden het over andere beoogde centrumspitsen niet eens', schrijft de krant dinsdag.

In de voorbereiding kreeg Zakaria Labyad zijn kans in de punt van de aanval en hij maakte een verdienstelijke indruk. Nu de Eredivisie is begonnen is van het soepele spel van Ajax echter niet veel over gebleven. Ten Hag zal zich daarom afvragen of hij bepaalde posities anders moet invullen, maar Tadic lijkt in in de competitie geen optie voor de spitspositie.

'De roep om Tadic weer als spits te gebruiken, zal Ten Hag vermoedelijk negeren', weet Het Parool. 'Tijdens de evaluatie van het vorige seizoen kwam naar voren dat Tadic in veel Eredivisie-wedstrijden in de punt van de aanval – tegen een overmacht aan verdedigers – van veel te weinig waarde was. De Serviër voelt zich comfortabeler op de linkerflank. Hij komt pas weer in beeld als spits als de hymne van de Champions League klinkt.'