'Geschiedenis herhaalt zich: Barça en Memphis opnieuw in de wachtkamer'

'Geschiedenis herhaalt zich: Barça en Memphis opnieuw in de wachtkamer'

13-10-2020 15:52 Laatste update: 16:08
23

FC Barcelona en Memphis Depay gaan ook een spannende winterse transferperiode tegemoet. Trainer Ronald Koeman wil zijn landgenoot in januari opnieuw naar Camp Nou proberen te halen, maar opnieuw heeft Ousmane Dembélé de sleutel in handen, weet Marca.

Barça greep in de voorbije transferperiode naast de belangrijkste doelwitten Memphis en Eric García. In januari is het opnieuw twijfelachtig of de Catalanen zich wel kunnen versterken met de Nederlandse aanvaller. Niet de onderhandelingen met Olympique Lyon, maar Dembélé vormt het struikelblok.

De Franse vleugelaanvaller is, mede door zijn gebrekkige discipline, weinig geliefd in Barcelona, maar hij wees op deadlineday een overstap naar Manchester United af. Daarmee drukt hij nog altijd zwaar op het salarishuis van Blaugrana. Alleen als Dembélé vertrekt, kan Memphis een winterse transfer naar Barça maken, meldt Marca.

De Oranje-international heeft net als García een aflopend contract. Ook het mislopen van de Spaanse verdediger was een tegenvaller voor Koeman, maar de interesse duurt voort. Bovendien hebben de Catalanen in januari een nog sterkere positie, omdat ze ook al mogen onderhandelen over een transfervrije overstap in de zomer. Doel blijft echter een winterse transfer.

Vijf urgente kwesties
Volgens Marca zijn Memphis en García slechts twee van de vijf 'urgente kwesties' bij Barcelona. Daar vallen ook de contractverlengingen van Lionel Messi, Ansu Fati en Marc-André Ter Stegen onder. Met die laatste twee lijkt Barça er wel uit te komen. De grote vraag blijft wat de plannen van Messi zijn. Wie de nieuwe voorzitter wordt, speelt een grote rol in de plannen van de Argentijnse ster.