'PSV neemt grote risico's, misschien moeten ze één of twee kroonjuwelen verkopen'

'PSV neemt grote risico's, misschien moeten ze één of twee kroonjuwelen verkopen'

13-10-2020 16:32 Laatste update: 16:38
158

De behandeling die Mohamed Ihattaren ten deel valt bij PSV, zorgt voor verbazing bij Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf vraagt zich af of trainer Roger Schmidt het wel ziet zitten in de achttienjarige spelmaker, die een moeilijke periode doormaakt.

"Als Schmidt het volle vertrouwen in die jongen had, had hij niet al die middenvelders hoeven halen", zegt Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Ik vind het wel een soort motie van wantrouwen. Dan wordt er gezegd dat hij er mee aan de slag moet en zus en zo, maar het belangrijkste voor zo'n jongen is vertrouwen. Zeker bij een speler als Ihattaren."

"Het is misschien een wat flegmatieke speler, maar een jaar geleden was het wel een topspeler", vervolgt Driessen. "Tegen Ajax besliste hij gewoon de wedstrijd. Je kan mij niet wijsmaken dat hij een jaar later op een veel lager niveau staat. Het zijn hele rare signalen richting een speler."

Ondernemersgeest versus grote risico's
Driessen ziet dat PSV 'grote risico's' neemt in de concurrentiestrijd met Ajax door spelers als Marco van Ginkel en Mario Götze in te lijven. "Maar er zit wel een bepaalde ondernemersgeest in. Ook bij Ajax gaf dat de doorslag om de volgende stap te maken. Ajax is het grote voorbeeld, die hebben ze getriggerd. Daar wil PSV ook naar toe."

De verslaggever vindt wel dat PSV op een 'heel dun lijntje' balanceert. "Dit beleid heeft hele grote risico's. Maar bij PSV zitten er wel mensen die de poeplap trekken als het nodig is. Misschien moeten aan het einde van het seizoen één of twee kroonjuwelen verkocht moeten worden."