Update: Sparta komt twee dagen voor Feyenoord-uit met positief coronanieuws

Update: Sparta komt twee dagen voor Feyenoord-uit met positief coronanieuws

13-10-2020 16:48 Laatste update: 16-10-2020 12:55
115

De Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta van zondag staat op losse schroeven. Technisch directeur Henk van Stee van de Spangenaren maakt zich ernstig zorgen of het duel kan doorgaan vanwege positieve coronatesten op Het Kasteel.

Drie spelers van Sparta zijn besmet geraakt met het virus, zo werd dinsdag bekendgemaakt. Van Stee vreest dat meerdere spelers zullen volgen. De drie spelers die positief testten zijn onmiddellijk in quarantaine gegaan, maar mogelijk is het kwaad al geschied. "Diegenen hebben gisteren nog wel vrijwel de gehele dag op de club rondgelopen na de test van 's ochtends", zegt de directeur in het Algemeen Dagblad. "Het zou dus zomaar kunnen dat later deze week blijkt dat meerdere werknemers van ons het virus onder de leden hebben."

"We kunnen niets anders dan afwachten", vervolgt Van Stee, die denkt dat er weleens een streep kan gaan door het treffen met Feyenoord van zondagmiddag. "Als voetbalclub wil je niets liever dan voetballen. Dat wil Sparta dus ook. Maar uiteindelijk beslist niet Sparta, maar de GGD of we aan de aftrap kunnen staan in De Kuip. Mocht vrijdag blijken dat meerdere werknemers positief testen, dan bestaat de kans dat iedereen in quarantaine moet."

Update: Sparta komt twee dagen voor de stadsderby tegen Feyenoord met goed nieuws: er zijn geen nieuwe positieve coronagevallen op Het Kasteel, aldus de club. Eerder deze week werden drie personen positief getest, waarna nog twee tests werden afgenomen. Die waren allemaal negatief. Twee van de drie spelers die positief testten staan weer op het veld. De derde zit nog wel in quarantaine. Sparta trapt zondag om 12.15 in De Kuip af tegen Feyenoord.