Italiaanse lof: 'Nederlands elftal speelt sprankelend en aanvallend voetbal'

Italiaanse lof: 'Nederlands elftal speelt sprankelend en aanvallend voetbal'

13-10-2020 21:35
74

Roberto Mancini zag dat het Nederlands elftal zaterdag moeite had met Bosnië en Herzegovina. Toch is de bondscoach van Italië zeer enthousiast over het jonge Oranje.

"Nederland heeft een sterk team, met veel getalenteerde spelers die elke wedstrijd beter worden", stak Mancini van wal op de persconferentie in aanloop naar het Nations League-duel in Bergamo van woensdag. "Ik verwacht een vermakelijke wedstrijd. Ik zag het gelijkspel van Nederland tegen Bosnië. Een vergelijkbaar duel als dat van ons met Bosnië, in de zin dat het domineren van balbezit niet genoeg is tegen een team dat met elf spelers verdedigt."

Mancini denkt dat de fans woensdag een heel ander spelbeeld te zien krijgen. "Het Nederlands elftal speelt sprankelend en aanvallend voetbal. Wij doen het ook goed en hopen het zelfs nog beter te doen dan tijdens de ontmoeting van vorige maand. We willen onze kansen beter afmaken."

Door het drukke speelschema zal Mancini weer flink rouleren bij Italië. Zo staat Ciro Immobile in de spits tegen Oranje en keert Giorgio Chiellini terug in de defensie. "Er zullen nog zo'n vier of vijf wijzigingen zijn."