Duitsland in spektakelstuk niet langs Zwitserland, Spanje verliest van Oekraïne

13-10-2020 22:38 Laatste update: 22:39
49

Duitsland en Spanje hebben dinsdag een misstap begaan in groep 4 van Divisie A in de Nations League. De Duitsers speelden in een spectaculair duel met 3-3 gelijk tegen Zwitserland, terwijl Spanje verrassend onderuit ging tegen Oekraïne.

Duitsland - Zwitserland
Duitsland beleefde een belabberde start in Keulen, want al na vijf minuten was het raak voor de Zwitsers. Mario Gavranovic kopte de openingstreffer achter Manuel Neuer. De doelman van Bayern München kwam niet veel later met de schrik vrij. Hij wilde de bal over Haris Seferovic heen schieten tijdens de opbouw, maar de aanvaller onderschepte. Neuer herstelde zich door het schot van Gavranovic van dichtbij te keren.

Het bleek slechts uitstel van executie voor Die Mannschaft, die op eigen veld te kijk werden gezet door de Zwitsers. Remo Freuler zag Neuer twijfelen en sloeg toe met een fraai wippertje: 0-2. Ditmaal had Duitsland echter wel een antwoord paraat. Timo Werner bracht de ploeg van bondscoach Joachim Löw terug in de wedstrijd na een individuele actie.

Tien minuten na rust maakte die andere Chelsea-aanwinst de gelijkmaker. Fabian Schär leverde in bij Kai Havertz, die opkwam en het zelf afmaakte. Het bleek het startsein voor vijf doldwaze minuten. Gavranovic zette Zwitserland meteen weer op voorsprong, waarna Gnabry aan de andere kant voor de 3-3 tekende. Dat deed de smaakmaker van Bayern München met een fraaie hakbal.

Oekraïne - Spanje
Spanje liep tegen zijn eerste nederlaag aan in de poule. Een treffer van Viktor Tsigankov bezorgde Oekraïne de overwinning in Kiev: 1-0. De invaller passeerde na 76 minuten David de Gea, die bij een counter te ver uit zijn doel stond. De vele gemiste kansen braken de ploeg van bondscoach Luis Enrique daarmee op. Georgiy Bushchan bleek een te grote sta-in-de-weg.

Daardoor blijven de Spanjaarden steken op zeven punten, Duitsland en Oekraïne volgen met elk zes punten. Zwitserland blijft hekkensluiter met twee punten.