Ten Hag blij met Overmars: '60 procent verloren, is onmogelijk op te vangen'

Ten Hag blij met Overmars: '60 procent verloren, is onmogelijk op te vangen'

13-10-2020 23:28
93

Erik ten Hag stelt dat hij dit seizoen nog niet in zijn beoogde samenstelling heeft kunnen spelen op het middenveld van Ajax. De trainer koos tot dusver voornamelijk voor Edson Álvarez, Ryan Gravenberch en Quincy Promes.

"Op het middenveld hebben we nog niet in de samenstelling kunnen spelen zoals we voor ogen hadden. Gravenberch en Kudus raakten geblesseerd", geeft Ten Hag aan bij Ajax TV. "Het is het zenuwcentrum van je elftal en daarin hebben we nog niet aan vastigheden kunnen werken. Dat is ontzettend jammer. Gelukkig zijn ze er nu wel weer bij en hopelijk zijn ze zondag beschikbaar."

Wedden

Meer odds

Ajax versterkte zich daarnaast met Davy Klaassen, maar Ten Hag wil zijn opstelling voor het duel met sc Heerenveen nog niet verklappen. "Ik denk dat wij een heel aantrekkelijk middenveld neer kunnen zetten met Gravenberch, Klaassen, Álvarez, Kudus en Promes", aldus de coach, die beaamt dat het voorin nog beter moet. "We moeten werken aan onze creativiteit, beweeglijkheid en het creëren van ruimtes en kansen. Dat is echt een zwaartepunt waar we momenteel aan werken.

Tussenjaar
Ten Hag wil ook dit seizoen hoge ogen gooien met Ajax, maar hij is wel blij dat directeur voetbalzaken Marc Overmars al uitsprak dat het – Europees gezien – misschien een tussenjaar is. "Zo kan ik niet denken, dat zou ook overslaan op mijn spelers. Ik vind het wel heel goed dat de directie het zo benadert."

"De waarheid is dat wij in ruim een jaar tijd zestig procent van ons elftal zijn verloren. De as van ons elftal. Het is onmogelijk om dat binnen een korte tijd iedere keer te vervangen en het tot een geoliede machine te maken die weer op dat niveau kan komen", besluit Ten Hag.