Ervaringsdeskundige De Vrij waakt voor gevaarlijke Italianen: 'Daar trainen ze op'

Ervaringsdeskundige De Vrij waakt voor gevaarlijke Italianen: 'Daar trainen ze op'

14-10-2020 07:36
27

Stefan de Vrij weet hoe het aanvalsspel van de Italianen ontregeld kan worden. De verdediger van Internazionale ervaart zelf op de trainingen dat de spelers in de Serie A dezelfde patronen hebben en dat die verdedigd kunnen worden.

De Vrij, die afgelopen seizoen werd uitgeroepen tot beste verdediger van de Italiaanse competitie, zat tijdens de eerste wedstrijd tegen de Azzurri (1-0 verlies) nog met een blessure voor de tv. Hij zag wat er aan schortte bij Oranje. "Het is zaak om druk op de bal te krijgen", zegt De Vrij in De Telegraaf. "Ik weet hoe er door de Italianen op wordt getraind, met heel veel patronen."

De plannen zijn dus helder voor het Nederlands elftal. "Ze hebben veel diepgaande spelers en dat hebben we ook teruggezien op de videobeelden van die wedstrijd", weet de stopper uit Ouderkerk aan den IJssel. "Zodra ze de bal vrij hebben, gaan ze lopen vanuit het middenveld en de aanval. We moeten zorgen dat die bal niet kan worden gegeven en als verdedigers moeten we de ruimte gaan verdedigen om de diepte eruit halen."