BILD maakt reconstructie van Götze-transfer: Schmidt troefde Hertha in half uur af

BILD maakt reconstructie van Götze-transfer: Schmidt troefde Hertha in half uur af

14-10-2020 09:15 Laatste update: 16:01
87

Mario Götze hield op deadline day tot het allerlaatste moment contact met Hertha BSC, maar koos uiteindelijk toch voor PSV. Dat valt te lezen in een reconstructie van BILD over de bewogen sluitingsdag van de transfermarkt.

Zo zou PSV-trainer Roger Schmidt op de bewuste dinsdag naar zijn huis in Düsseldorf zijn gereden om Götze te overtuigen. Dat duurde naar verluidt niet lang: BILD zegt dat de wereldkampioen van 2014 na een half uur om was en in de auto naar Eindhoven stapte. Daar tekende hij vervolgens een contract voor twee jaar met een salaris dat ongeveer 2,5 miljoen euro per jaar zou bedragen.

Totdat de aanvallende middenvelder zijn contract signeerde dacht Hertha BSC echter ook nog kans te maken op Götze. Op de ochtend voordat de Duitser met Schmidt sprak, kreeg hij een belletje van Hertha-trainer Bruno Labbadia. Hij kon de nieuwe PSV-aanwinst niet verleiden, maar toch werd in Berlijn verrast gereageerd op het nieuws dat Götze in het Philips Stadion had getekend.

Bild denkt dat Hertha te lang twijfelde en daardoor de kans op het vastlopen van de wereldkampioen liet verlopen. Pas op de allerlaatste dag voor de deadline zou de knoop definitief worden doorgehakt, maar toen Karim Rekik plotseling werd verkocht aan Sevilla moest de club uit Berlijn een vervanger halen. Dat kreeg uiteindelijk de prioriteit.