Götze: 'Had genoeg andere opties in Duitsland, Engeland, Spanje en Italië'

Götze: 'Had genoeg andere opties in Duitsland, Engeland, Spanje en Italië'

14-10-2020 11:19 Laatste update: 11:30
101

Mario Götze erkent dat er veel interesse voor hem was, maar de spelmaker koos heel bewust voor PSV. Hij wil in Eindhoven om de prijzen spelen en sluit ook een terugkeer in het Duitse elftal niet uit.

Götze stond ook in de belangstelling van AC Milan, Internazionale, SS Lazio, Hertha BSC en Bayer Leverkusen. Zelfs Bayern München informeerde even bij de 63-voudig international. "Er waren zeker genoeg andere opties", verklapt hij aan Voetbal International. "In Engeland, Duitsland, Italië, Spanje; eigenlijk door heel Europa wel en zelfs in Amerika."

Dat de keuze op PSV viel zorgde ook in Duitsland voor verbazing, maar Götze koos naar eigen zeggen voor zichzelf. "Ik wil weer vol gas geven, wedstrijden winnen en titels pakken. Dat is de ambitie die ik heb als sportman en ik denk dat dit met de voetbalstijl van deze trainer heel goed kan. Ik ben ervan overtuigd dat ik nu de juiste stap heb gezet. Ik pas in de filosofie van de trainer en denk dat ik onder hem mijn topniveau weer kan halen."

Götze wil 'vol gas gaan', geheel naar de filosofie van Roger Schmidt. "Mijn ambities passen daarbij, die zijn nog altijd hetzelfde. Of ik nog aan het nationale team denk? Jazeker. Ik ben 28, heb grote ambities en één daarvan is terugkeren in het Duitse elftal. Alleen zit het nu niet in mijn hoofd. Eerst wedstrijdfit worden, spelen en winnen, dat is nu het belangrijkste doel. Ja, kampioen worden hoort daar ook bij. Wat er daarna komt, zie ik dan wel."