Hiddink kiest bijzondere assistent: 'Mijn moeder dacht dat het een grapje was'

Hiddink kiest bijzondere assistent: 'Mijn moeder dacht dat het een grapje was'

14-10-2020 14:15
17

Gillian Justiana gaat als assistent van bondscoach Guus Hiddink aan de slag bij de nationale ploeg van Curaçao. De linksback van IJsselmeervogels kon niet geloven dat de Achterhoeker juist hem uitkoos om mee samen te werken.

Totaal uit het niets kreeg Justiana een belletje. "Ik zei tegen mijn moeder dat ik door Hiddink was gebeld", vertelt hij in een groot interview in De Stentor. "Die dacht dat ik weer eens een grapje maakte. Ik was zelf ook verrast. Die man heeft een enorm netwerk, kent genoeg trainers, ook jongens van Curaçao."

Justiana speelde zelf interlands voor Curaçao en is jeugdtrainer bij PEC Zwolle. Hiddink legde de 29-jarige Zwollenaar uit waarom hij bij hem uitkwam. "Ze zochten iemand die interlands heeft gespeeld, die de huidige spelers kent en zelf in het trainerswereldje werkt. Iemand die jong en ambitieus is."

De linkspoot staat zelf nog onder contract bij topamateurteam IJsselmeervogels, maar daar stopt hij nu. "Daar spelen zagen ze in combinatie met deze klus niet zitten. Dat begrijp ik ook. Dit zou mijn laatste seizoen zijn bij IJsselmeervogels, waarna ik als trainer bij de club verder zou gaan. Maar iedereen die ik sprak zei dat ik het moest doen."