'Chelsea speelde stroperig zonder Ziyech en mag blij zijn dat hij nu terug is'

'Chelsea speelde stroperig zonder Ziyech en mag blij zijn dat hij nu terug is'

14-10-2020 14:29
65

Hakim Ziyech gaat naar alle waarschijnlijkheid dit weekend zijn competitiedebuut voor Chelsea maken, tot blijdschap van de fans. De Marokkaanse vleugelaanvaller wordt gezien als het laatste stukje die de Londense puzzel ineen doet vallen.

Chelsea is namelijk wisselvallig aan het seizoen begonnen, maar de oplossing daarvoor is volgens The Daily Mail aanstaande: de rentree van Ziyech. De voormalig Ajacied raakte in de voorbereiding geblesseerd aan zijn knie en moest de eerste vier Premier League-duels aan zich voorbij laten gaan. Afgelopen week maakte Ziyech weer minuten voor het Marokkaanse nationale elftal en dus zal speeltijd bij Chelsea niet lang op zich laten wachten.

Bij The Blues zal hij voor de aanvoer van mede-aanvallers als Timo Werner en Kai Havertz moeten zorgen, valt te lezen in de analyse van de Engelse tabloid. De 82 assists die hij in 165 wedstrijden voor Ajax afleverde geven trainer Frank Lampard het vertrouwen dat Ziyech ook op Stamford Bridge de regie in het veld in handen zal nemen. Het spel van Chelsea oogde namelijk stroperig en langzaam, iets waar de Marokkaanse spelmaker verandering in kan brengen.

In de voorbereiding liet Ziyech volgens de krant al zien dat hij een speler is die Chelsea op dit moment mist en zijn terugkeer kan niet op een beter moment komen: na de thuiswedstrijd tegen Southampton van komend weekend staan duels met Sevilla (Champions League) en Manchester United op het programma voor de Londense formatie.