Götze draagt geen last op zijn schouders: 'Iedereen wil die goal toch maken?'

Götze draagt geen last op zijn schouders: 'Iedereen wil die goal toch maken?'

Gepubliceerd: woensdag 14 oktober 2020 om 14:53wo 14-10-2020 om 14:53

Mario Götze ervaart het maken van de winnende goal in de WK-finale van 2014 niet als extra druk. In het verleden zei André Schürrle, die de assist gaf op die treffer, dat die wedstrijd de rest van zijn loopbaan een 'loden last' was.

Götze, de nieuwste aanwinst van PSV, ziet het niet zo. "Ik heb die vraag een paar keer gehad, maar ik heb die goal nooit als een last gezien", zegt de Duitser tegenover Voetbal International. "Iedereen wil toch het winnende doelpunt maken in een WK-finale? Daar kijk ik dus heel positief naar. Ik denk er altijd met heel veel plezier aan terug."

Uiteraard voelde de aanvallende middenvelder wel dat er anders naar hem gekeken werd. "Het is heel duidelijk dat alles om me heen veranderde, de verwachtingen en hoe de pers met me omging. Alles werd in relatie tot dat doelpunt gezien. Maar voor mij bleef alles hetzelfde. Vanuit de media was er zeker meer druk, maar voor mij was de druk hetzelfde als vóór dat WK-doelpunt. Voor mij is voetbal een spel waar ik van hou. Dat is het en dat maakt het simpel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws