Cambuur steunt door corona geteisterd NAC: 'Situatie is erger dan we denken'

Cambuur steunt door corona geteisterd NAC: 'Situatie is erger dan we denken'

14-10-2020 15:32
66

SC Cambuur reist vrijdag niet af naar Breda voor de topper in de Keuken Kampioen Divisie tegen NAC. De club uit Brabant heeft te kampen met coronabesmettingen en Henk de Jong begrijpt heel goed dat de wedstrijd wordt afgelast.

De Jong belde al met Maurice Steijn, zijn collega bij NAC, om de situatie te bespreken. "Die is ernstiger dan we hier denken", vertelt de trainer van Cambuur aan de Leeuwarder Courant. "Het is heel zonde voor hem, de spelers en de club. Ook voor ons. Maar ik speel liever tegen een sterk NAC Breda, we willen op sportieve gronden de strijd aangaan en winnen."

Ondanks het feit dat het programma van de Friezen er door de uitgestelde wedstrijd alleen maar drukker op wordt, snapt De Jong de beslissing van de KNVB. De trainer schrok van het feit dat er zeker 11 besmettingen zijn bij NAC. "Als wij als Cambuur in deze positie zouden zijn, dan zou uitstel ook logisch zijn. Alle begrip dus van mijn kant."

Het is de bedoeling dat NAC en Cambuur op dinsdag 20 oktober alsnog tegenover elkaar staan. De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion zal dan om 18.45 beginnen.