Iedereen die acht, negen jaar geleden naar de Eredivisie keek, weet wat ik kan

"Iedereen die acht, negen jaar geleden naar de Eredivisie keek, weet wat ik kan"

14-10-2020 17:42
13

Ola John is na acht jaar en veel omzwervingen terug in de Eredivisie. De buitenspeler verkaste in 2012 van FC Twente naar Benfica en speelde niet veel later zijn enige interland: vlak voor de zomerse transferdeadline van 2020 verruilde hij Vitória Guimarães voor RKC Waalwijk.

Benfica haalde John ooit voor twaalf miljoen euro binnen, maar de vleugelaanvaller wist nooit door te breken in Lissabon en werd vier keer verhuurd. Nu wil hij in het Mandemakers Stadion zijn FC Twente-vorm terugvinden. "Iedereen die acht, negen jaar geleden naar de Eredivisie keek, weet wat ik kan doen", vertelt hij aan FOX Sports. "Snelheid, acties, scoren, assists... Kunnen jullie van mij verwachten. Die speler ben ik nog steeds."

Wedden

Meer odds

John flirtte ook met zijn oude liefde, maar van een rentree in de Grolsch Veste zou het niet komen. "Ik heb een gesprek met FC Twente gehad. Maar zij waren al vol, dubbel bezet. Dan is het toch verder kijken, maar RKC is de juiste club."

John zou op zaterdag 17 oktober zijn eerste Eredivisie-wedstrijd sinds 2 mei 2012 kunnen maken. RKC speelt dan tegen Heracles Almelo.