'Creatief, open wedstrijden, veel goals: ik ben onder de indruk van de Eredivisie'

'Creatief, open wedstrijden, veel goals: ik ben onder de indruk van de Eredivisie'

14-10-2020 18:50
27

Feyenoord-nieuweling João Teixeira kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste weken in Rotterdam-Zuid. De 27-jarige Portugees is te spreken over de Eredivisie, vertelt hij aan RTV Rijnmond.

Teixeira maakte zijn Feyenoord-debuut tegen FC Twente en speelde ook tegen ADO Den Haag en Willem II. "Ik ben onder de indruk van de Eredivisie. Alle clubs, zelfs de onderste teams, proberen altijd lekker te voetballen. Creatief spel, open wedstrijden, veel doelpunten. Dat is prettig voor spelers zoals ik", aldus de van Vitória Guimarães overgekomen middenvelder. "In Portugal trekken alle kleinere clubs zich terug. Dat wordt wel vervelend voor de grotere clubs."

Qua atmosfeer is er momenteel weinig verschil tussen Portugal en Nederland: de tribunes in De Kuip en de overige Eredivisie-stadions blijven voorlopig leeg. "Dat maakt een hoop verschil", aldus Teixeira. "Je mist het gezang, het geschreeuw... daar krijg je energie en adrenaline van. Maar regels zijn nu eenmaal regels en er zijn belangrijkere dingen gaande op het moment."

Of Feyenoord zondag thuis tegen Sparta kan spelen, is overigens nog maar de vraag. De stadgenoot kampt met meerdere besmettingen.