Update: Cocu laat landgenoot vertrekken bij Derby County, huurdeal met Rotherham

Update: Cocu laat landgenoot vertrekken bij Derby County, huurdeal met Rotherham

15-10-2020 17:35 Laatste update: 17:30
15

Derby County-manager Phillip Cocu staat op het punt om landgenoot Florian Jozefzoon uit te zwaaien. De 29-jarige aanvaller heeft op Pride Park weinig uitzicht op speeltijd en lijkt hard op weg naar Rotherham United.

De binnenlandse transfermarkt is nog tot het einde van de week geopend in Engeland, maar het lijkt erop dat Jozefzoon die deadline gaat halen. Volgens Football Insider en de Derby Telegraph kan de huurovereenkomst tussen beide clubs donderdag al bekrachtigd worden. Jozefzoon verruilt in dat geval de nummer 20 van het Championship voor de nummer 12.

Wedden

Meer odds

De in Frans-Guyana geboren Jozefzoon werkte bij PSV al samen met Cocu en speelt sinds 2018 voor Derby County. Vorig seizoen pakte hij mondjesmaat zijn minuten mee, maar na de zomerstop was zijn rol uitgespeeld. Jozefzoon kreeg geen rugnummer toegekend en zat nog niet één keer bij de wedstrijdselectie.

Update: Florian Jozefzoon maakt het seizoen af bij Rotherham United. De Nederlander had bij Derby County geen uitzicht op speelminuten en krijgt bij Rotherham wél de kans om minuten te maken. Jozefzoon mag in de wedstrijden tegen Derby County 'gewoon' in actie komen, maakt Derby County bekend.