Het is kortzichtig van Ajax dat ze zijn gestopt met Ajax Cape Town

"Het is kortzichtig van Ajax dat ze zijn gestopt met Ajax Cape Town"

14-10-2020 20:47 Laatste update: 20:51
43

Ajax Cape Town-voorzitter Ari Efstathiou heeft uitgehaald naar Ajax. Efstathiou geeft onder meer aan dat de Nederlandse club een kortzichtige keuze heeft gemaakt door de samenwerking stop te zetten.

Ajax verkocht op 1 oktober 2020 zijn meerderheidsaandeel in de Zuid-Afrikaanse club, iets dat bij Efstathiou niet in goede aarde is gevallen. Na ruim 21 jaar komt er daardoor een einde aan de samenwerking. De Zuid-Afrikaanse club gaat inmiddels door het leven als Cape Town Spurs. 

Efstathiou geeft in een interview met het Zuid-Afrikaanse radiostation Metro FM aan dat Ajax er al langer over nadacht om de aandelen te verkopen. Jonathan Ursem, jounalist en auteur van het boek 'Ajax in Afrika', citeert de voorzitter. "Ajax wilde in seizoen 19-20 mijn 49% van de aandelen in Ajax Cape Town overnemen, en vervolgens Bloemfontein Celtic kopen", aldus Efstathiou. Op deze manier had Ajax zich een niveau omhoog kunnen kopen in Zuid-Afrika.

De voorzitter was het er niet mee eens dat de samenwerking tussen beide partijen werd stopgezet. "Het is kortzichtig van Ajax dat ze zijn gestopt met Ajax Cape Town", sluit Efstathiou af.