Vrouwen van PSV niet blij met stopzetten competitie: 'Gaat ook over gelijkheid'

Vrouwen van PSV niet blij met stopzetten competitie: 'Gaat ook over gelijkheid'

14-10-2020 21:25
64

Alleen de clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie mogen de komende weken 'gewoon' hun wedstrijden blijven voetballen, maar de Eredivisie Vrouwen is door het kabinet wél stilgelegd. 

De Eredivisie voor vrouwen wordt door de KNVB gezien als profvoetbal, maar op papier wordt de competitie nog aangemerkt als amateurvoetbal. De voetbalbond hoopte dat de competitie bij de vrouwen gewoon door kon gaan, maar dat is niet het geval. 

"Ik had dit niet verwacht", vertelt Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal bij PSV, in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik kan het wel in perspectief zien, maar had gehoopt dat we als vrouwenvoetbal iets verder waren. Dit gaat ook over gelijkheid. Het verloop van onze competitie krijgt zo een dip en dit heeft ook gevolgen voor de voorbereiding op de Champions League."

Teleurstelling
Jan Dirk van der Zee laat namens de KNVB weten het niet eens te zijn met het besluit van het kabinet. "Dat de Vrouwen Eredivisie niet met dit besluit is meegenomen vinden we teleurstellend. In de Vrouwen Eredivisie spelen 11 van de 24 geselecteerde Oranje Leeuwinnen, die wel voor ons land mogen uitkomen maar die nu met hun club geen wedstrijden mogen spelen."

Daarnaast staat er voor de vrouwen van Ajax en PSV ook Champions League-voetbal op de kalender. "Daar moeten ze zich ook volwaardig op kunnen voorbereiden", vervolgt Van der Zee. "Daarom blijven wij vechten voor de positie van het topvrouwenvoetbal en blijven hierover in gesprek met het Ministerie van VWS de komende weken."