Van der Vaart ziet 'ongelooflijk' Oranje én is kritisch: Dit is gewoon zijn fout

Van der Vaart ziet 'ongelooflijk' Oranje én is kritisch: "Dit is gewoon zijn fout"

14-10-2020 21:49 Laatste update: 21:52
48

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn positief over de eerste helft van het Nederlands elftal tegen Italië. Na Italiaanse openingstreffer kwam de ploeg van bondscoach Frank de Boer langszij door een goal van Donny van de Beek.

"Na die dreun is het Nederlands elftal heel goed aan het voetballen", stelt Van Hooijdonk in de studio van de NOS. "Er zit gif in de ploeg, Virgil van Dijk en Stefan de Vrij dekken heel ver door op de helft van de Italianen... In fases was Oranje echt de baas op het veld."

Van der Vaart spreekt van een 'echt goede eerste helft'. "In de fase na de goal van Italië speelden ze vijftien tot twintig minuten ongelooflijk voetbal", aldus de analist, die minder onder de indruk is van Hans Hateboer. De vleugelverdediger stond te slapen bij de 1-0. "Ik weet niet wat Hateboer doet... Hij laat z'n man lopen. Dit is gewoon zijn fout."

Van der Vaart bespreekt ook de rol van Memphis Depay, die in zijn ogen 'veel fouten' maakt. "Maar hij is wel weer beslissend bij de goal. Ik weet dat veel mensen zeggen dat hij slecht speelt, maar hij creëert wel wat. Ook bij de gelijkmaker weer. Daarom ben ik blij dat hij erbij is."