Update: AD bevestigt Kongolo-nieuws, terugkeer op Craven Cottage lonkt

Update: AD bevestigt Kongolo-nieuws, terugkeer op Craven Cottage lonkt

16-10-2020 06:58 Laatste update: 07:13
12

Terence Kongolo (26) maakt in de slotdagen van de Engelse transferperiode promotie. Fulham gaat de terugkeer van de Nederlandse verdediger, die overkomt van Huddersfield Town, donderdag bevestigen, meldt The Athletic.

Fulham betaalt in eerste instantie ruim vier miljoen euro voor Kongolo. Dat bedrag kan de komende jaren door bonussen oplopen tot 7,5 miljoen. Op Craven Cottage ligt een meerjarig contract klaar voor de oud-speler van Feyenoord. Hij is woensdag al medisch gekeurd.

Kongolo werd twee jaar geleden de duurste aankoop in de geschiedenis van Huddersfield Town. De toenmalige Premier League-club maakte ruim twintig miljoen euro over naar AS Monaco. De laatste jaren sukkelde Kongolo met blessures.

Met Kongolo kiest Fulham voor de bekende weg: in januari nam de Londense club hem al op huurbasis over van Huddersfield. Door een hardnekkige voetblessure kwam de viervoudig international van het Nederlands elftal niet verder dan één optreden.

Fulham versterkte zich deze zomer al met Ademola Lookman, Joachim Andersen, Ruben Loftus-Cheek, Mario Lemina, Alphonse Areola, Ola Aina, Anthony Knockaert, Antonee Robinson, Harrison Reed, Kenny Tete en Tosin Adarabioyo.

Update: In navolging van The Athletic meldt ook het Algemeen Dagblad dat Terence Kongolo op het punt staat een contract te ondertekenen bij Fulham. De 26-jarige verdediger kan zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract op Craven Cottage en komt over van Huddersfield Town. Hij heeft de medische keuring al doorstaan, naar verwachting wordt de deal snel officieel gemaakt.