Spelersrapport Oranje: absolute uitblinker én dissonant tegen Italië

Spelersrapport Oranje: absolute uitblinker én dissonant tegen Italië

14-10-2020 22:42 Laatste update: 23:04
195

Het Nederlands elftal is opgekrabbeld na de slechte start onder bondscoach Frank de Boer. Een overwinning leverde het niet op tegen Italië (1-1), maar het spel van Oranje was een verademing in vergelijking met de eerste twee interlands onder De Boer. VoetbalPrimeur maakt rapport op

Jasper Cillessen – 7: Na een rustig avondje tegen Bosnië, moest Cillessen er weer staan. De doelman van Valencia, waar hij vooral op de bank zit, redde meerdere keren uitstekend. Vooral Hateboer zal hem prijzen na zijn redding op het schot van Ciro Immobile.

Hans Hateboer – 4,5: het is tot dusver stuivertje wisselen met Denzel Dumfries, maar de kansen van de PSV'er zijn vanavond fors gestegen. Ook in het Atalanta-stadion en het hem bekende 5-3-2 maakte Hateboer twee cruciale fouten. Bij de 1-0 stond hij te slapen, na rust mocht hij Cillessen dankbaar zijn nadat hij de bal had verspeeld aan Immobile.

Stefan de Vrij – 7: niet voor niets uitgeroepen tot de beste verdediger van de Serie A. De Italiaanse aanvallers kennen hem goed, maar wisten De Vrij geen moment in verlegenheid te brengen.

Virgil van Dijk – 6,5: Oranje heeft twee topverdedigers. Van Dijk leidde de defensie weer soeverein, al haalde hij in de eerste helft wel opgelucht adem toen Immobile na een diepe bal aan zijn aandacht ontsnapte.

Nathan Aké – 6: een solide optreden van Aké, die een paar keer goed ingreep en nauwelijks in verlegenheid werd gebracht. Had in de tweede helft wel wat meer moeite met onder meer Moise Kean, maar hield zich staande. In de slotminuten was de pijp wel leeg.

Daley Blind – 7: wat een ruimte aan de linkerflank. Chiesa bleek niet bereid om telkens achter de Ajax-verdediger aan te gaan. Blind profiteerde dankbaar bij de 1-1. Met Aké in zijn rug hoefde hij zich daarbij ook minder om zijn verdedigende taken te bekommeren.

Donny van de Beek – 7,5: deed het zo vaak voor Ajax, nu ook voor Oranje: op de goede plek staan en afronden. Van de Beek groeide in de wedstrijd. Hij zal met vertrouwen terugkeren naar Manchester. De wisselwerking met De Jong is nog altijd uitstekend.

Frenkie de Jong – 8: zó zien we hem graag. De Jong was de grote regisseur. De Barça-middenvelder zag de opening op Blind bij de 1-1. En hij stuurde onder meer ook Wijnaldum gevaarlijk weg. Een masterclass van de ex-Ajacied.

Georginio Wijnaldum – 5,5: bleef achter bij Van de Beek en De Jong op het middenveld. Oranje ging steeds beter voetballen, maar Wijnaldum had vooral ongelukkige momenten. Hij was duidelijk zoekende naar zijn vorm.

Luuk de Jong – 6,5: De Boer wilde een aanspeelpunt en kreeg die met De Jong, die zich knap weerde tegen de Italiaanse beulen. De spits van Sevilla kreeg meerdere goede kopkansen en had daar eigenlijk wel iets meer mee mogen doen.

Memphis Depay – 6,5: Chiellini bestempelde hem vooraf als 'duidelijk de gevaarlijkste Oranje-speler'. Toch ging aanvankelijk veel fout bij Memphis, al was hij wel belangrijk bij de 1-1. Alleen door zijn dreiging was zijn terugkeer al een opsteker.

Invallers

Joël Veltman – x: kwam na 76 minuten in het veld voor Blind en speelde dus te kort voor een beoordeling.

Ryan Babel - x: kwam na 90 minuten in het veld voor Memphis en speelde dus te kort voor een beoordeling.