'Cocu nadert Derby County-exit met rasse schreden: Rooney staat klaar'

'Cocu nadert Derby County-exit met rasse schreden: Rooney staat klaar'

14-10-2020 23:46
41

Het einde van Phillip Cocu als manager van Derby County lijkt te naderen. Wayne Rooney staat klaar om de Nederlandse manager te vervangen, meldt The Sun.

Derby County treft vrijdagavond Premier League-degradant Watford. Verlies betekent de nagel aan de doodskist van Cocu, verwacht men in Engeland. Volgens The Sun wordt Cocu zo goed als zeker vervangen door Rooney. Ironisch genoeg voorkwam de Engelse aanvaller (34) vorige week nog het ontslag van Cocu met zijn late winnende goal tegen Norwich City.

Mel Morris, de invloedrijke eigenaar van Derby County, haalde Cocu in de zomer van 2019 als opvolger van Frank Lampard naar Engeland, maar is uitgekeken op de oud-trainer van PSV en Fenerbahçe. Rooney moet nu de kar gaan trekken. Hij heeft het hoogste trainersdiploma nog niet, waardoor voormalig Derby-manager John Gregory waarschijnlijk als stroman gaat fungeren.

Rooney is nu nog speler/trainer bij Derby County. De Championship-club verloor de eerste vier wedstrijden van het seizoen onder Cocu. Door Rooney boekten The Rams anderhalve week geleden de eerste zege, uit bij Norwich (0-1).