Feyenoord-clubarts: 'In Zagreb zien ze de cijfers, zitten niet op ons te wachten'

Feyenoord-clubarts: 'In Zagreb zien ze de cijfers, zitten niet op ons te wachten'

15-10-2020 08:57 Laatste update: 09:26
72

Casper van Eijck, de clubarts van Feyenoord, hekelt de coronakoers van de KNVB. Spelers moeten na een positieve test drie dagen in quarantaine, mits ze geen klachten hebben. Dat is volgens Van Eijck veel te kort.

"Bij alle clubs zal straks iedereen wel een keer besmet ­raken, maar het is zaak dat clubs voor­komen dat hun werknemers het allemaal tegelijk krijgen. Daar moet echt ­alles op gericht zijn", begint de clubarts van Feyenoord in gesprek met het Algemeen Dagblad

"Als je er eentje 'vangt', om het maar zo te noemen, dan moet je die meteen in quarantaine plaatsen. Weg bij de andere spelers", geeft Van Eijck aan. "Heel vaak hebben spelers die positief zijn nog nergens last van, ze zijn ook nog niet besmettelijk. Maar dat zijn ze wel kort daarna. De KNVB zegt over die gevallen: drie dagen quarantaine. Maar dat is echt onjuist. Bij ons blijven ze er tien dagen uit. Pas als het risico dat ze anderen besmetten is geweken, mogen ze terugkeren."

Europa League
Voor Feyenoord staat er binnenkort weer Europa League-voetbal op het programma. Van Eijck adviseert de mensen die niet per se mee hoeven te reizen niet te gaan. "Wij gaan naar Zagreb en ik zal eerlijk zijn: als ik journalist was, zou ik niet meegaan naar die wedstrijd. Ook in Zagreb zien ze onze cijfers en ze zitten niet op ons te wachten."

"Ik adviseer de clubs ook om zo weinig mogelijk mensen mee te nemen buiten de selectie", stelt de clubarts. "De spelers zitten in een bubbel, maar dat noem ik liever een semibubbel. Kijk, bij de finales van de Europa League en de Champions League gingen de spelers niet meer naar huis, zaten ze drie weken afgezonderd in hotels. Dat kan bij ons niet. Dus kunnen er spelers worden besmet."