EasyToys niet op shirts jongste Emmen-fans: 'Een stukje burenhulp'

EasyToys niet op shirts jongste Emmen-fans: 'Een stukje burenhulp'

15-10-2020 09:52
24

FC Emmen en shirtsponsor EasyToys hebben in goed overleg besloten om een andere sponsor op de shirts voor Emmen-fans tot achttien jaar oud te zetten. Die eer gaat naar dierenpark Wildlands, dat wel wat extra aandacht kon gebruiken.

Het bedrijf dat seksspeeltjes maakt geeft aan het geen goed plan te vinden dat de jeugd met de naam van hun bedrijf op hun shirt loopt. "Daarom lopen fans tot 18 jaar voortaan met Wildlands Adventure Zoo Emmen op de borst", vertelt EasyToys-directeur Eric Idema in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De Emmer dierentuin heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis en kan wat extra naamsbekendheid goed gebruiken. Daarom gunnen we het park ruimte op de voetbaltenues voor de jeugd."

Wedden

Meer odds

Lang leek het erop dat EasyToys niet als shirtsponsor van Emmen door het leven mocht gaan, maar uiteindelijk ging de KNVB alsnog overstag. Nadat de deal rondkwam, gingen beide partijen op zoek naar een goed doel voor op de shirts voor de jeugd. "Al snel kwam Wildlands in beeld. Dit park is een begrip in de regio en we geven ze graag een extra steuntje in de rug in deze voor hen zware tijden. Het is een stukje burenhulp, of naoberschap, zoals wij dat hier noemen."