Volop lof voor De Boer: 'Met z'n keuzes heeft hij z'n hoofd in de strop gehangen'

Volop lof voor De Boer: 'Met z'n keuzes heeft hij z'n hoofd in de strop gehangen'

15-10-2020 11:07 Laatste update: 12:10
89

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart kunnen zich volledig vinden in de uitleg van bondscoach Frank de Boer na de wedstrijd tegen Italië (1-1). Hij besloot om het roer tegen de Italianen volledig om te gooien en dat pakte goed uit. 

De Boer werd na het gelijkspel tegen Bosnië fel bekritiseerd en besloot het tegen Italië totaal anders te doen. Hij stelde niet vier, maar vijf verdedigers op. Ondanks dat de spelers nauwelijks ervaring hebben met dat systeem. Ook werden andere spelers uit de basis gehaald.

"Een goed verhaal", zei Van Hooijdonk bij de NOS over de analyse van De Boer. "We hebben het vooraf gehad over de keuzes en ik vind dat hij met de keuzes zijn hoofd in de strop heeft gehangen, onafhankelijk denken. Dat wordt uiteindelijk beloond. Iedereen verwacht Berghuis, maar dat doet hij dan toch niet."

Van der Vaart is het daarmee eens. "Het is gewoon zijn gevoel en dat is goed uitgepakt, al hebben we helaas niet gewonnen. Hij kwam prima over en straalde weer wat meer energie uit. Uiteindelijk is het een mooie avond geworden."