Voormalig jeugdspeler Feyenoord en Sparta opgepakt in Amerika na schietpartij

Voormalig jeugdspeler Feyenoord en Sparta opgepakt in Amerika na schietpartij

15-10-2020 12:52
91

Voormalig Feyenoord- en Sparta-jeugdspeler James Dunning is opgepakt in Amerika omdat hij een groep scholieren zou hebben beschoten met een BB Gun, een Airsoft pistool. Een van de scholieren werd in het hoofd geraakt.

Dat melden meerdere Amerikaanse media. De achttienjarige Dunning werd zondagavond opgepakt door de Amerikaanse politie omdat hij studenten vanuit een auto heeft beschoten. Eerder op zondag raakte hij ook al iemand in het been. In de auto zaten nog vier andere personen. De student die in het hoofd is geraakt had medische hulp nodig, de rest kwam er zonder kleerscheuren vanaf. 

Dunning heeft volgens Amerikaanse media toegegeven dat hij een groep scholieren heeft beschoten met een BB Gun. Hij heeft drie aanklachten van zware mishandeling aan z'n broek hangen. De Amerikaanse politie neemt de zaak serieus.

Dunning, een Canadees talent, liep vorig jaar nog rond in de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij werd door de Rotterdamse club afgetest en trok naar Sparta, dat hem eveneens niet goed genoeg vond. Dunning verliet de jeugdopleiding van Sparta in december. Hij sloot zich in Amerika aan bij de Utah Valley University.