Buijs 'schrikt niet': Iedereen is nu nieuwsgierig of hij het ook heeft opgelopen

Buijs 'schrikt niet': "Iedereen is nu nieuwsgierig of hij het ook heeft opgelopen"

15-10-2020 14:44
9

Danny Buijs zegt niet geschrokken te zijn van het coronanieuws bij FC Groningen. Donderdag maakte de club bekend dat er rond het eerste elftal vier besmettingen zijn geconstateerd.

"Ik schrik er niet van", reageert Buijs, trainer van Groningen, in gesprek met RTV Noord. "Ik heb niet de illusie dat we er als club weg van kunnen blijven. Nu moet je nog alerter worden."

Wedden

Meer odds

De Groningers trainden vorige week donderdag voor het laatst en na een vrij weekend werd dinsdag iedereen getest. Daarbij kwamen vier besmettingen aan het licht, bij reservedoelman Jan de Boer, assistent-trainer Adrie Poldervaart, hoofd performance Wouter Frencken en clubarts Reinoud Brouwer.

Buijs voetbalde zelf afgelopen weekend in zijn geboorteplaats een wedstrijd met de amateurs van Alblasserdam. "Ik was daar niet bij de bespreking, heb nagenoeg niemand gezien en heb alleen in een kleedkamer gezeten", legt hij uit. "Zelf heb ik dan ook geen besmetting opgelopen en het amateurvoetbal mocht toen nog gewoon doorgaan. Ik heb altijd alle maatregelen genomen die je mag verwachten van iemand in mijn functie."

Groningen heeft de maatregelen binnen de club nog verder aangescherpt. "Binnen dragen we overal mondkapjes, we eten gespreid en alle besprekingen doen we in kleinere groepjes", aldus Buijs. Vrijdag volgt er een nieuwe testronde, waarvan de uitslagen zaterdag worden verwacht. "Iedereen is nu nieuwsgierig of hij het ook heeft opgelopen."