Eindelijk weer eens een zege voor Stam: 'Nu ziet iedereen de progressie'

15-10-2020 15:15
59

Eindelijk goed nieuws voor Jaap Stam bij FC Cincinnati. Na vijf wedstrijden zonder doelpunten in de Major League Soccer en het behalen van maar één punt uit die al duels won zijn ploeg de Hell is Real Derby van Columbus Crew: 2-1.

In de thuiswedstrijd tegen Columbus vond de ploeg van Stam eindelijk weer eens het net. Yuya Kubo benutte na een ruim kwartier een strafschop, waarna Nick Hagglund in de tweede helft ook een veldgoal maakte. Hij kopte de bal tegen de touwen en was daarmee verantwoordelijk voor het winnende doelpunt. Columbus had vlak voor rust iets teruggedaan.

Na afloop was de Nederlandse trainer erg opgelucht. "De laatste tijd zei ik vaak dat we dicht bij een goed resultaat waren, maar dat het uiteindelijk toch niet lukte", vertelt Stam tegenover de officiële kanalen van Cincinnati. "Dat is natuurlijk niet fijn, want de buitenwereld wil graag zien dat je progressie boekt en dat kunnen ze pas zien als je wint. Daarom doet me dit goed."