'Gewoon een belachelijke beslissing van de KNVB, dit vind ik een trieste zaak'

'Gewoon een belachelijke beslissing van de KNVB, dit vind ik een trieste zaak'

15-10-2020 15:35
32

Het nieuws dat amateurclubs worden uitgesloten van deelname aan de KNVB Beker als de coronaregels in december nog niet zijn versoepeld, valt erg slecht bij ODIN'59. Die club zou streekgenoot FC Volendam treffen in de eerste ronde.

Ted Verdonschot, trainer van de derdedivisionist uit Heemskerk, heeft geen goed woord over voor de beslissing van de KNVB. "Ik vind het gewoon een belachelijke beslissing", laat hij weten tegenover NH Nieuws. "Het gaat allemaal weer om de commercie en de betaald voetbalclubs worden hierin weer voorgetrokken."

ODIN'59 wil graag tegen Volendam spelen en Verdonschot wijst ook op de financiële gevolgen. "Iedereen, op welk niveau dan ook, kijkt altijd uit naar de beker. Voor een amateurclub is dat toernooi in meerdere opzichten een opsteker. Commercieel gezien, want er zijn wat centjes te verdienen in deze moeilijke tijden. Maar daarbuiten geeft het de club ook een stukje aanzien en dat wordt je als club zijnde op dat moment afgenomen. Dat vind ik een trieste zaak."

Voor veel amateurclubs is het bekertoernooi iets om naar uit te kijken. "Iedereen weet dat dit voor de amateurs altijd leuke wedstrijden zijn en het voor de spelers een uitdaging is om zo ver mogelijk te komen. Daarnaast geeft het de club natuurlijk een enorme boost. Wat dat betreft vind ik het een belachelijke beslissing."