Transferstrijd Twente en Sparta afgelopen: 'Twente toonde eerder interesse'

Transferstrijd Twente en Sparta afgelopen: 'Twente toonde eerder interesse'

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2020 om 18:08do 15-10-2020 om 18:08

Halil Dervisoglu meldde zich donderdag voor het eerst op de training van FC Twente. Bij Sparta Rotterdam waren ze niet blij met de gang van zaken rond de transfer, maar Dervisoglu is zich van geen kwaad bewust.

Henk van Stee, de technisch directeur van Sparta, gaf in de media aan dat Dervisoglu ook naar Rotterdam had gekund. Vooral de zaakwaarnemer van de speler, Yalcin Sarica, moest het ontgelden. Hij zou Dervisoglu 'besodemieterd' hebben, omdat hij hem niet had gezegd dat zijn oude club Sparta hem ook wilde hebben.

Dervisoglu wil niet te diep ingaan op de uitspraken van Van Stee, maar reageert toch. "Sinds mijn vertrek naar Engeland heb ik altijd contact gehouden met Henk, maar Twente toonde eerder serieuze interesse", vertelt hij in gesprek met TC/Tubantia. "Ik had al hele goede gesprekken met Jan Streuer en Ron Jans achter de rug, toen Sparta op de proppen kwam. Sparta is maar even in beeld geweest."

De Brentford-speler, dit seizoen dus op huurbasis actief in De Grolsch Veste, begrijpt dat de Sparta-supporters niet blij zijn met zijn transfer. "Ik snap dat het voor de supporters van Sparta niet leuk is en ik heb ook wel even het gevoel gehad dat ik ze tekort heb gedaan, maar dat is dus niet zo. Je hebt bij een transfer met drie partijen te maken: de speler, de clubs en de makelaar. (...) Ik wilde naar een hele mooie club waar ik aan spelen ga toekomen en dat is Twente geworden. En daar ben ik heel blij mee."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws