Kieft geniet van Italië - Nederland: 'Dat is van een schoonheid, ongekend'

Kieft geniet van Italië - Nederland: 'Dat is van een schoonheid, ongekend'

15-10-2020 19:57
80

Wim Kieft heeft genoten van de wedstrijd tussen Italië en Nederland. Vooral het volkslied bij de Italianen en de kwaliteit in beide defensies maakte indruk op de analist.

"Ik heb weer genoten van de Italianen", vertelt Kieft in Koffie met Kieft van Veronica Inside. "Kijk, bij die Italianen begint het al met het volkslied. Wij hebben een waardeloos volkslied, het is een depressief volkslied wat wij hebben. Dat Italiaanse volkslied, dat is van een schoonheid, ongekend. Die jongens vinden het ook echt leuk om mee te zingen."

Kieft genoot vooral van de centrale verdedigers tijdens het treffen tussen Italië en Nederland. "Die Chiellini, dat is toch geweldig? De manier waarop hij bezig is. Alles wat 'ie uit kan vreten, vreet 'ie uit. En dan zegt hij daarna: oh, sorry. Hij zit er bovenop en is al 36." 

Ook de verdedigers van Oranje maakten een uitstekende indruk. "Chiellini raakte vorig seizoen geblesseerd, toen Matthijs de Ligt nog niet in de basis stond. Nu bij het Nederlands elftal, als je Stefan de Vrij ziet spelen... Die doet het ook gewoon prima. Aké vind ik een ander verhaal, dat is een beetje een noodoplossing met drie verdedigers. Maar De Vrij deed het echt perfect. En ik vond Van Dijk ook goed", sluit Kieft af.