FC Emmen dacht grote vis te vangen: Eentje uit de top-3 van Nederland

FC Emmen dacht grote vis te vangen: "Eentje uit de top-3 van Nederland"

15-10-2020 21:31
84

FC Emmen was de afgelopen transferperiode dicht bij het aantrekken van een speler van een Nederlandse topclub, maar dat ging op het laatste moment niet door. Voorzitter Ronald Lubbers noemt geen namen en rugnummers.

Emmen hoopt de selectie zo snel mogelijk rond te hebben, maar ontkwam er niet aan om op Deadline Day zaken te doen. De club dacht een grote vis te vangen, maar die ontglipte. Lubbers verklapt dat het om een aanvaller ging.

Wedden

Meer odds

"Met de eerste speler was al een akkoord en ook met zijn agent. En ook met de club waren al afspraken gemaakt, in kannen en kruiken zou je zeggen", zegt Lubbers op de clubsite van Emmen. "Nu wilde het in de situatie dat de club toch meerdere malen de prijs opschroefde en na een tijdje hebben wij daar, in ieder geval voor nu, de stekker uit moeten trekken. We hadden niet meer de tijd om deze zaak juridisch op te lossen, toen moesten we schakelen."

Maar ook met een topclub lag er een akkoord. "Met de club van de tweede speler was al een akkoord bereikt, eentje uit de top-3 van Nederland. Maar deze speler koos er uiteindelijk voor om toch te blijven en voor zijn kansen te gaan. Daar moet je je dan bij neerleggen, hoe vervelend dat ook is. Dan ga je kijken naar de laatste optie, met in je achterhoofd de winterperiode die op 1 januari begint."

"Wij zijn als club niet in staat om dan die gok te wagen en als het tegenvalt óók in januari weer toe te slaan. Dan maak je de keus om het hier bij te laten. Hoe graag je de supporters die laatste versterking wilt geven, wij denken goed na over onze keuzes. En staan hier voor de volle honderd procent achter. Wij zijn dan niet een club die uit paniek nog een speler gaat aantrekken."