Geslaagd Bayern-debuut van Choupo-Moting, Almere verzuimt koppositie te pakken

15-10-2020 23:13 Laatste update: 23:00
24

Mede dankzij een sterk debuterende Eric Maxim Choupo-Moting heeft Bayern München zich geplaatst voor de volgende ronde van de DFB Pokal. De amateurs van 1. FC Düren werden op eigen veld getrakteerd op een nederlaag.

Bayern kon tegen Düren geen beroep doen op de spelers met interlandverplichtingen, maar had wel de beschikking over gearriveerde spelers als Thomas Müller, Javi Martínez en Niklas Süle.

Düren verweerde zich nog dapper in de beginfase, maar de achterstand was niet tegen te houden. Choupo-Moting tekende na een kleine 25 minuten voor zijn eerste goal en even later schoot Müller vanaf de penaltystip de 0-2 binnen.

Pas laat in de tweede helft gooide Bayern de wedstrijd in het slot. Choupo-Moting was opnieuw de doelpuntenmaker en daardoor kan hij terugkijken op een geslaagd debuut voor zijn nieuwe club.

FC Den Bosch - Almere City (1-1)
Almere City heeft donderdagavond verzuimd om de koppositie te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. De club had daarvoor moeten winnen van FC Den Bosch, maar het kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Omdat NAC Breda één wedstrijd minder gespeeld heeft vanwege een afgelast, kon Almere koploper worden. De wedstrijd tegen Den Bosch zou eigenlijk twee weken geleden al gespeeld worden, maar corona gooide roet in het eten. Bij beide teams werden besmettingen vastgesteld.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd, maar het was Almere dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Oussama Bouyaghlafen maakte hem voor zijn ploeg. Kansen op de gelijkmaker waren er, maar de spelers van Den Bosch waren niet scherp. FC Groningen-huurling Romano Postema bediende Frank Sturing, maar hij miste.

Vlak na rust was het wel raak, al kreeg Den Bosch daarbij alle hulp van Almere. De eigen goal kwam op naam van Frederik Helstrup. Beide teams kregen kansen op de winnende goal, die niet meer viel. Almere staat één puntje (17) achter NAC, dat nog altijd koploper is.