KNVB dreigt met boetes en puntenstraffen: 'Hebben we de clubs op het hart gedrukt'

KNVB dreigt met boetes en puntenstraffen: 'Hebben we de clubs op het hart gedrukt'

15-10-2020 23:18
66

De KNVB heeft de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gewezen op hun verantwoordelijkheid bij het naleven van de coronaprotocollen, meldt De Telegraaf. Mocht na een afgelasting blijken dat zij meer hadden kunnen doen om dit te voorkomen, dan kan de KNVB ingrijpen. 

Een boete of een reglementaire nederlaag zijn opties, aldus De Telegraaf. Het duurde even voor de eerste wedstrijd wegens corona werd afgelast, maar inmiddels staat de teller op vijf: RKC Waalwijk - PEC Zwolle, FC Den Bosch - Almere City, De Graafschap - NAC Breda werden al afgelast en NAC - SC Cambuur en Helmond Sport - De Graafschap werden verplaatst naar aankomende maandag. 

Competitiemanager Jan Bluyssen is in gesprek met De Telegraaf niet bang voor het verloop van de competitie, maar zet de clubs wel op scherp. "Zoals overal in de samenleving zullen er ook in het voetbal positieve testen blijven komen, maar waar voor gezorgd moet worden is dat bij een, twee of drie positieve gevallen de rest van de selectie niet in quarantaine geplaatst hoeft te worden. En dat hebben de clubs zelf in de hand door de opgestelde protocollen te volgen. Als die goed nageleefd worden, dan zal de GGD quarantaine niet nodig vinden en kan er gewoon gespeeld worden."

"We hebben de clubs op het hart gedrukt dat ze de protocollen uiterst scherp moeten naleven", zegt Bluyssen. "Als dat niet is gebeurd, waardoor een groot deel van de selectie in quarantaine moet, dan zal er in de toekomst toch gespeeld moeten worden. En als dat dan niet mogelijk is door een tekort aan spelers, wordt het een zaak voor de tuchtcommissie. Die gaat dan bekijken of een club iets te verwijten valt wat betreft de naleving van de protocollen."