Verbazing in Engeland: 'Ola John bij RKC? Hoe kan dat? Ik snap er niets van'

Verbazing in Engeland: 'Ola John bij RKC? Hoe kan dat? Ik snap er niets van'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 07:10vr 16-10-2020 om 07:10

Ola John keerde de afgelopen transferperiode terug op de Nederlandse velden met zijn overstap naar RKC Waalwijk. Zijn voormalig trainer bij FC Twente, Steve McClaren, had meer verwacht van de rappe vleugelaanvaller.

"Het stelt me teleur", begint McClaren in gesprek met TC/Tubantia. De verbazing bij de Engelse coach is groot. "Ola John bij RKC? Hoe kan dat? Ik snap er niets van. Hoe oud is hij nu? 28 nog maar? Wat is er met hem gebeurd?"

McClaren denkt met veel plezier terug aan zijn tijd als trainer van de club uit Enschede. "We hadden een heerlijke aanval met jongens als Nacer Chadli, Luuk de Jong en Ola John." De Engelsman werkte een halfjaar samen met John. "Ola deed me denken aan Eljero Elia. Zijn potentieel was enorm, die jongen was top, top, top. En hij was een 'nice boy', kwam nooit in de problemen. Ik herinner me ook mooie goals tegen PSV en Boekarest."

John werd uiteindelijk voor een bedrag van ongeveer negen miljoen euro verkocht aan het Portugese Benfica, maar de aanvaller wilde eigenlijk helemaal niet vertrekken. Maar Twente had simpelweg geld nodig. "Twente moest verkopen", weet McClaren nog. "Maar hij is te vroeg verkocht, hij was nog niet klaar om te gaan. In Twente was de omgeving perfect voor hem. Ik vind het vervelend dat het zo is gelopen en ben teleurgesteld dat het niet is gelukt. Ola had de top moeten halen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws