Memphis siert voorpagina van Diario SPORT: januari-transfer naar Barça afgerond

Memphis siert voorpagina van Diario SPORT: januari-transfer naar Barça afgerond

16-10-2020 08:08 Laatste update: 08:12
87

Er lijkt haast geen dag voorbij te gaan zonder dat Memphis Depay de voorpagina van een van de Spaanse kranten siert. De Nederlander wordt al tijden in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona.

Vrijdagochtend pakt Diario SPORT uit met het laatste nieuws rondom de mogelijke overgang van Memphis naar Camp Nou. De Spaanse grootmacht wil er alles aan doen om de aanvaller in januari naar de club te halen. Dat betekent dat er een kleine vergoeding voor Memphis neergelegd moet worden. Lyon en Barcelona zouden het al eens zijn en ook Memphis is al rond met de club uit de Primera División.

Een transfer van Memphis ging in de 'zomerse' transferperiode niet door, omdat Barcelona het niet voor elkaar kreeg om genoeg ruimte te creëren in het salarisbudget. De club van trainer Ronald Koeman moet eerst speler zien te verkopen, voordat er nieuwe spelers binnengehaald kunnen worden. Barça hoopt Ousmane Dembélé en Martin Braithwaite aankomende winter naar de uitgang te duwen.

Naast de komst van Memphis hoopt Barça ook op een winterse transfer van Manchester City-verdediger Eric García. García wil niets liever dan terugkeren in Camp Nou en is niet van plan om zijn aflopende contract bij The Citizens te verlengen.